Egyéb Michael Jacksonhoz kapcsolódó videó kiadványok

Ebben a rovatban olyan videó kiadványokat mutatok be, amelyeket nem Michael Jackson vagy a vagyonkezelője jelentetett meg, de kapcsolódnak hozzá.

WeAreTheWorld-TheStoryBehindTheSongCím: We Are The World – The Story Behind The Song
A megjelenés dátuma: 2004
Formátum: DVD

A kiadvány, amelyet a We Are The World című 1985-ös jótékonysági dal 20. évfordulója alkalmából adtak ki, két DVD-t tartalmaz. Az elsőn maga a dal, illetve a klipje és az annak elkészítéséről készült dokumentumfilm látható bónuszokkal kiegészítve. A másodikon további extrákat láthatunk, egy dokumentumfilmet az afrikai éhezőkről és megsegítésükre szervezett jótékonysági akciókról, valamint a We Are The World különféle rendezvényeken (Grammy, American Music Awards, Live Aid) előadott változatait és egy karaoke változatot is. Az anyag angol nyelvű.

A dal szerzői Michael Jackson és Lionel Richie és természetesen mindketten énekeltek is benne. Az extrák között az is látható amint Michael előkészíti a dalt a többi művész számára azzal, hogy előre felénekel egy vezérvokált.

.


MoscowCaseCím: Michael Jackson – Moscow Case 1993
A megjelenés dátuma: 2011
Formátum: DVD

A kiadvány Michael Jackson 1993-as első oroszországi látogatását és koncertjét dolgozza fel orosz szempontból.  A dokumentumfilmben NEM láthatók koncertfelvételek, sőt Michael zenéje sem hallható, mivel ez nem egy Jackson vagyonkezelője és a Sony által kiadott anyag. Pár filmfelvétel látható Michael moszkvai látogatásáról, amelyek közül a legérdekesebb talán egy árvaházban tett látogatása. A film legalább annyira szól az 1993-as Oroszország zűrzavaros, átmeneti állapotáról, mint Michael Jacksonról – Kelet és Nyugat találkozásáról, az egymásra való rácsodálkozásról. Érdekes kordokumentum azoknak, akiket érdekelnek az ilyesfajta kultúr- és társadalomtörténeti pillanatfelvételek, de aki elsősorban Michael Jacksont akarja látni, annak nem feltétlenül ezt ajánlom. A film nagy részében az 1993-as moszkvai Jackson koncert szervezői, orosz popsztárok, újságírók és rajongók nyilatkoznak akkori élményeikről, benyomásaikról.  Angol nyelvű.


Reklámok

Posted on július 1, 2013, in Michael Jackson and tagged , . Bookmark the permalink. Hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: