Michael Jackson videó kiadványok

Making of ThrillerCím: Making of Michael Jackson’s Thriller
A megjelenés dátuma: 1984
Formátum: VHS

A VHS Michael Jackson Thriller című videóját és az annak készítéséről szóló filmet tartalmazza.  Helyet kap rajta a Can You Feel It és a Beat It című dalok videója is, valamint Jacksonnak a Motown 25 showműsorban bemutatott a Billie Jean előadása és az Off The Wall, illetve a Workin’ Day and Night című dalok audió klipjei.

A VHS 9 millió példányban kelt el. DVD-n, Blue-ray-n egyelőre nem jelent meg.

.

.


MoonwalkerCím: Moonwalker
A megjelenés dátuma: 1988. október 29.
Formátum: VHS, LaserDisc, DVD, Blue-ray

A kiadvány Michael Jackson Moonwalker című zenés-táncos fantáziafilmjét tartalmazza. A kiadvány az USA-ban 8x-os platina státuszt ért el (800 ezer eladott példány), míg a mozikban 67 millió dolláros bevételre tett szert.

.

.

.

.

.


DangerousShortFilmsCím: Dangerous – The Short Films
A megjelenés dátuma: 1993. november 23.
Formátum: VHS, LaserDisc, dupla videó CD, 2001-től DVD

A kiadvány Michael Jackson Dangerous című albumának videóklipjeit tartalmazza, illetve az azok készítéséről készült rövidfilmeket, ezenkívül Jackson Heal The World című dalának előadását az 1993-as Super Bowl félidei showjában, beszédét az 1993-as Grammy-díjkiosztón és néhány egyéb jelenetet.

A kiadvány 3x-os platina státuszt ért el az USA-ban (300 ezer eladott példány), illetve számos más országban többszörös platina, vagy platina lett.

.

.


VideoGreatestHitsHIStoryCím: Video Greatest Hits – HIStory
A megjelenés dátuma: 1995. június 20.
Formátum: VHS, LaserDisc, videó CD, 2001-től DVD

A kiadvány Michael Jackson tíz válogatott videóklipjét tartalmazza az Off The Wall, a Thriller, a Bad és a Dangerous albumról. A kiadvány 9x-es platina státuszt ért el az USA-ban (900 ezer eladott példány), illetve számos más országban többszörös platina, vagy platina lett.

.

.

.

.


Ghosts_MJCím: Michael Jackson’s Ghosts
A megjelenés dátuma: 1997. május 9.
Formátum: VHS, LaserDisc, videó CD

Michael Jackson Ghosts című zenés-táncos rövidfilmjét és az annak készítéséről szóló filmet tartalmazza a kiadvány. Jackson összesen öt szerepet játszik a filmben. DVD-n vagy Blue-ray-n egyelőre nem jelent meg.

.

.

.

.

.


HistoryonfilmCím: HIStory on Film, Volume II
A megjelenés dátuma: 1997. május 20.
Formátum: VHS, DVD

A kiadvány Michael Jackson videóklipjeit tartalmazza a HIStory és a Blood On The Dance Floor albumokról, valamint néhány klipet a Thrillerről és a Badről, Jackson fellépéseit az 1983-as Motown 25-ön és az 1995-ös MTV Video Music Awards-on, a HIStory Teaser Trailer-t és egy MJ Megaremixet. A kiadvány 6x-os platina státuszt ért el az USA-ban (600 ezer eladott példány), illetve számos más országban többszörös platina, vagy platina lett.

Megjegyzések: A You Are Not Alone videója tartalmazza az ún. angyal jeleneteket, amelyek semelyik másik kiadványon nem jelentek meg. A They Don’t Care About Us brazil verziója, valamint a Blood On The Dance Floor Refugee Camp Mix verziója került a kiadványra.

.


NumberOnesCím: Number Ones
A megjelenés dátuma: 2003. november 18.
Formátum: DVD

A kiadvány Michael Jackson tizenöt válogatott videóklipjét tartalmazza az Off The Wall, a Thriller, a Bad, a Dangerous, a HIStory, a Blood On The Dance Floor és az Invincible albumról. A kiadvány 13x-os platina státuszt ért el az USA-ban (1,3 millió eladott példány), illetve számos más országban többszörös platina, vagy platina lett.

.

.

.


TheOneCím: The One
A megjelenés dátuma: 2004. március 9.
Formátum: DVD

A kiadvány a CBS egy Michael Jacksonról szóló 2004. januárjában sugárzott műsorát tartalmazza, amelyben más hírességek beszélnek Jackson munkásságáról, hatásáról a zenére és a pop kultúrára. A kiadvány tartalmazza Jackson számos videóklipjét is. Az USA-ban arany státuszt ért el (50 ezer eladott példány).

.

.

.

.


Bucharest1992Cím: Live in Bucharest: The Dangerous Tour
A megjelenés dátuma: 2005. július 25.
Formátum: DVD

A kiadvány Jackson 1992. október 1-jei bukaresti koncertjét tartalmazza, amelyet a Dangerous World Tour keretében adott. Ez volt az első hivatalos koncert DVD, amely megjelent Jacksontól.

A kiadvány 8x-os platina státuszt ért el az USA-ban (800 ezer eladott példány), illetve számos más országban többszörös platina, vagy platina lett.

.

.

.


ThisIsItDVDCím: Michael Jackson’s This Is It
A megjelenés dátuma: 2009. október 28.
Formátum: DVD, Blue-ray

A posztumusz kiadvány Michael Jackson This Is It című koncertsorozatának próbáit mutatja be zenés dokumentumfilm formájában. Miután Jackson 2009. június 25-én, még a koncertsorozat kezdete előtt meghalt, így a koncertekre sosem került sor. A próbákból azonban elkészítették ezt a dokumentumfilmet, amely a mozikban szerte a világon 261 millió dolláros bevételre tett szert és ezzel minden idők legnagyobb bevételt hozó dokumentumfilmje/koncertfilmje lett. Az USA-ban eddig 2,8 millió példányban kelt el (28x-os platina) – ebből a megjelenése hetében 1,5 millió példányban, amely új rekord az első heti eladások terén a zenei DVD-knél.

.


MJVisionCím: Michael Jackson’s Vision
A megjelenés dátuma: 2010. november 22.
Formátum: DVD

Michael Jackson (csaknem) összes videóklipjének a gyűjteménye. A kiadvány 5x-ös platina státuszt ért el az USA-ban (500 ezer eladott példány), illetve számos más országban többszörös platina, vagy platina lett.

Megjegyzés: A Blood On The Dance Floor Refugee Camp Remix-ét tartalmazza a kiadvány, nem az eredeti videót. Továbbá nem az eredeti videóját tartalmazza a Will You Be There-nek és a Gone Too Soon-nak. Nem a teljes Ghosts-kisfilmet tartalmazza, hanem egy abból összevágott 3:58 perces videót. A They Don’t Care About Us-nak mindkét verzióját tartalmazza. Ezen a kiadványon jelent meg elsőként Jackson befejezetlen One More Chance című videója. Jackson szóló videóin kívül az alábbi videók is megtalálhatók a kiadványon: Blame It On The Boogie (a Jacksonsszal), Enjoy Yourself (a Jacksonsszal), Can You Feel It (a Jacksonsszal), Say, Say, Say (Paul McCartney-val), Why (a 3T-vel).

.


BadliveatwembleyCím: Live at Wembley July 16, 1988
A megjelenés dátuma: 2012. szeptember 18.
Formátum: DVD

A kiadvány Michael Jackson 1988. július 16-án, a londoni Wembley stadionban tartott koncertjét tartalmazza, amelyet a Bad World Tour keretében adott. Ez volt a második  hivatalos koncert DVD, amely megjelent Jacksontól.

Ugyan maga a koncert (és általában véve a Bad turné) nagy rajongói kedvenc, Jackson vagyonkezelője kompromisszumokra kényszerült a DVD képminőségét illetően, mivel csak egy VHS kazettát találtak ennek a koncertnek a képi anyagáról (az audióhoz találtak jó minőségű multitracket, így azt CD-n is kiadták a Bad 25 box set részeként).

A július 16-ai koncert mellett bónuszként tartalmazza a június 15-ei wembley-beli The Way You Make Me Feel előadását (mivel június 16-án azt nem adta elő Jackson), valamint az 1987. szeptember 26-ai yokohamai koncertről az I Just Can’t Stop Loving You-t és a Bad-et.


Bad_25_film_posterCím: Bad 25
A megjelenés dátuma: 2013. július 2.
Formátum: DVD, Blue-ray

Spike Lee dokumentumfilmje Michael Jackson Bad című albumáról, annak munkálatairól, hatásáról, a hozzá készült videóklipekről az album 25. évfordulója alkalmából. A dokumentumfilm korábban soha nem látott exkluzív stúdiófelvételeken kívül tartalmazza Jackson két koncertfelvételét (Another Part Of Me, Man In The Mirror). Először a 2012-es Velencei Filmfesztiválon mutatták be, majd a világon számos televízió állomás leadta. DVD, Blue-ray formában csak Michael Jackson hivatalos oldalán lehet megvásárolni (http://www.michaeljackson.com/hu/store/bad-25th-anniversary/bad-25-documentary).

.

.


Reklámok

Posted on július 10, 2013, in Michael Jackson and tagged , . Bookmark the permalink. Hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: