Tricky Stewart áll a Bieber “duett” mögött?

A blogger Damien Shields elbeszélgetett Max Methods-szal, azzal a DJ-producerrel, aki remixelte a nagy vihart kavart Michael Jackson-Justin Bieber Slave to the Rhythm “duettet”. Methods elmondta: “Együtt dolgozom Tricky Stewarttal a Red Zone Ent lemeztársaságánál és ő kért meg arra, hogy lássam el a felvétel produceri munkáját. Justint pedig felkérte arra, hogy vegyen fel új vokált hozzá. Azt nem tudom hogy szivárgott ki.” ( http://www.damienshields.com/exclusive-dj-confirms-how-michael-jackson-track-became-duet-with-justin-bieber/  )

Christopher “Tricky” Stewart korábban olyan előadókkal dolgozott együtt producerként, mint Beyonce, Rihanna, Mary J Blige és Britney Spears, de Michael Jacksonnal életében sosem dolgozott. Azonban 2010-ben Jackson vagyonkezelője és a Sony felkérte arra, hogy dolgozzon egy kiadatlan Jackson dalon, a Slave to the Rhythm-ön, ami azonban végül nem került fel az első posztumusz Jackson albumra, a Michaelre.

A döntést követően a dal – tehát nem az eredeti, hanem a Tricky Stewart féle verzió – kiszivárgott az Internetre. Ez azóta ismert volt a rajongók körében. Ha hinni lehet Max Methodsnak, akkor amit mond magyarázatot ad arra, hogy hogyan került a dal most Bieber birtokába és hogyan vehette fel magát rá, törölve Jackson vokáljának egy nagy részét. És hogy hogyan és miért szivárgott ki? Úgy látszik Tricky Stewart köreiből könnyen szivárognak a dalok. Pláne, ha MJ vagyonkezelője úgy dönt nem kívánja a Tricky Stewart-féle verziókat felhasználni.

A dologban azért vélhető szándékosság Bieber tábora részéről, mert a kiszivárgással egy időben Bieber Michael Jacksonra vonatkozó, némileg sejtelmes üzeneteket közölt Twitter oldalán, amint arról itt beszámoltam. Érdekes, hogy a dal nem csupán a neten terjed, hanem néhány rádió is elkezdte játszani szinte azonnal. Ez is egy tudatos akcióra utal, illetve egy olyan forrásra, akinek kapcsolatai vannak bizonyos rádiókkal.

Közben Jackson vagyonkezelője kétségbeesett és reménytelen küzdelmet folytat az ellen, hogy eltávolítsa az Internetről a Bieber-féle verziót.  Az MJJ Online Team (a vagyonkezelő Twitteres kapcsolattartója) ezt írta egy rajongói kérdésre:

“A héten kiszivárgott dal semmiféle felhatalmazással nem rendelkezik arra, hogy megjelenjen. Nem kellett volna elérhetővé tenni az Interneten, nem kellene a rádióknak játszania. Aki feltöltötte a dalt az Internetre valószínűleg ugyanaz a felelős a rádiók körében történő terjesztéséért is. Sajnos a mai technológia mellett ha egy dalt egyszer feltöltött és elterjesztett az eredeti, felhatalmazással nem rendelkező fél és a rajongók még tovább terjesztették, onnantól nagyon nehéz teljesen megtisztítani tőle az Internetet. Biztosíthatunk róla, hogy az Estate-et (MJ vagyonkezelője) nagyon felháborítja a kiszivárogtatás és minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a dalt eltávolítsák amennyi oldalról és YouTube csatornáról csak lehet.”

Jó néhány zenei honlap is felkapta a hírt, amelyek közül a leginkább talán a Yahoo Music elemzése találta fején a szöget:

“Igazság szerint a dal egyiküknek sem szolgáltat igazságot. Egy kemény dance szám, amit olyan nagyon remixeltek, hogy elvesztette eredeti báját. Bieber felváltva énekli a kórust Jacksonnal a dalon és a tőle telhető mindent megtesz azért, hogy felérjen példaképe nagy energiájú, pontos vokáljához, de az eredmény erőltetett és mesterkélt. Mi több, a vezér ütem több száz átlagos hasonló dance daléra emlékeztet.”

http://music.yahoo.com/blogs/stop-the-presses/michael-jackson-justin-bieber-collaboration-leaks-real-deal-182833236.html

Reklámok

Posted on augusztus 20, 2013, in Michael Jackson and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 hozzászólás.

  1. Emlékszünk még, hogy ezek mind akkor szivárogtak ki mikor a Michael albumot összeállították. Nem tudom mennyire igaz, de olyat is hallottam, hogy egy olyan valaki szivárogtatta ki, aki az album összeállításában részt vett, de aztán kirúgták és eladta a rajongóknak. Így került ki a netre megjelenés előtt az egész album. Plusz a Blue Gangsta, Do You Know Where Children Are (12 O’clock), és a Slave To The Rhythm. Mondjuk a netre kikerült Monster, Keep Your Head Up eltért a lemezen megjelenttől (Hmm, pedig azt mondták MJ törölte a demókat, stb. csak az az egy verzió van mert az tökéletes 😀 ) Én meg sem vettem azt az albumot. Nálam a Michael albumról a 3 Cascio dal helyett a Blue Gangsta, Do You Know Where Children Are (12 O’clock), és a Slave To The Rhythm szerepel. Cory Rooney-nak valóban igaza van, hogy Sony-nál kb. 60 kiadatlan dal van. Ebből már negyedét kiadták. Ebből arra gondolok, hogy a még meglévőkből meg minél több bőrt próbálnak lehúzni. Később meg lehet kiadják ezeknek az eredeti demójukat is.

  2. Köszi Jacksonakták az infókat! Felháborító egyébként ez az egész. Ha mix albumot szeretnének, miért Biebert kérik fel ilyenre! Alkalmatlan szerintem, hogy MJ méltó partnere legyen, bármennyire is szeretne felérni hozzá. Inkább dolgozzon a saját stílusán, énekhangján, imidzsén. Többre becsülné mindenki.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: