Továbbra is Michael Jackson a legjövedelmezőbb híresség

A Forbes üzleti magazin kimutatása szerint ismét Michael Jackson volt az év legjobban jövedelmező nem élő híressége. Vagyonkezelőjének idei bevétele 160 millió dollár volt, s ez csaknem háromszorosa annak, ami a második helyen álló Elvis Presley vagyonkezelőjéhez befolyt (55 millió dollár).

MJ bevételének nagy részét a Forbes szerint a két roppant sikeres Cirque du Soleil show hozta – a turnézó Immortal, amely hazánkban is járt – és a Las Vegas-i állandó show, a ONE, amely jelenleg Vegas egyik legnépszerűbb műsora és amelyről a kritikusok is elragadtatással beszélnek. Ugyanakkor Elvis bevételeiben nagy érvágás volt, hogy az ő zenéjére készített vegasi Cirque du Soleil show-t a Viva Elvis-t levették a műsorról az érdeklődés hiánya miatt. A harmadik helyen a rajzfilm készítő Charles Schulz végzett (37 millió dollár), a negyediken Elizabeth Taylor (25 millió dollár), aki tavaly – halála évében – az első helyre ugrott, de mostanra visszaesett. Az első ötöt a reggae legenda Bob Marley zárja 18 millió dollárral.

MJ öröksége nem csupán más halott hírességekénél volt jövedelmezőbb, hanem az összes élő hírességénél is. A Forbes korábban közzétett élő hírességekre vonatkozó listáját ugyanis idén Madonna vezeti 125 millió dollárral. Steven Spielberg 100 millió dollárt, Lady Gaga 80 milliót keresett idén.

Forrás: http://www.forbes.com/sites/dorothypomerantz/2013/10/23/michael-jackson-leads-our-list-of-the-top-earning-dead-celebrities/

Reklámok

Posted on október 25, 2013, in Michael Jackson and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 hozzászólás.

  1. Az egyik szemem sír ‘:( , a másik meg üveg.
    Azért vagyok szomorú, mert sajnos meg kellett halnia MJ-nek, hogy ez a sikere bekövetkezhessen. Nagy igazság, de nem tudjuk értékelni azt, amink megvan. 😦 Jó lenne tudni, hogy a 2 giga-show nélkül hogy állna, szerintem akkor is lekörözné Madonnát, mint ahogy tette eddig is. Talán halála óta 1 éven nem ő volt a legtöbbet keresett sztár.
    Másik oldalról pedig nagyon örülök természetesen nem csak ennek az “eredménynek” (mert ez az), és büszkék lehetünk rá, de mivel nincs itt fogvillantós smiley, így csak :D. A jó öreg Elvis lekörözése nekem külön öröm. Nem meglepő számomra a Viva Elvis és nem is csodálkozom, hisz azért egy régen halott híresség esetében csodára nem lehet számítani. Azért én nagyon remélem, hogy 10-20-30 év múlva MJ-re még sokan kíváncsiak lesznek, többen, mint most az “após”-ra 🙂

    • Én is remélem, hogy így lesz.

      Egyébként felröppent az a hír is, hogy MJ vagyonkezelője esetleg megvenné Elvis publikálási jogait is. Kíváncsi leszek mi lesz belőle.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: