Brad Sundberg interjú Michael Jacksonról a svéd rádióban

Brad Sundberg hangmérnök – aki Michael Jacksonnal való kapcsolatáról ebben a cikkben bővebben is beszélt – jelenleg a világot járja, hogy szemináriumok keretében beszéljen arról milyen volt MJ-vel dolgozni. Ennek során demókat és egyéb felvételeket is bemutat közönségének. Nemrég Svédországban járt, ahol az egyik rádiónak interjút is adott. Ezt a beszélgetést itt hallhatjátok:

Ugyan a riporter a hallgatósághoz természetesen svédül beszél, de az interjú angolul készült, így azt többen érthetik nálunk is. Sundberg a fent említett cikkben találhatókhoz hasonló történeteket oszt meg Michael csimpánzáról, kígyójáról, arról, hogy nem káromkodott stb. A legérdekesebb azonban az a stúdióban készült felvétel, amit 5:38 körül bejátszik. Ezen Michael egy zenésztársával Bill Bottrellel beszélget az 1991-ben megjelent Dangerous című album felvételei alatt. A párbeszéd magyarul:

MJ: [énekel] “Like a rolling stone! Like the FBI!” Hallottad ezt? [énekel] “Like the CIA…”

Bill Bottrell: Ismerősnek tűnik.

MJ: John Lennon. [énekel] “Like the BBC!”

BB: Ó, melyik dal ez?

MJ: [énekel] “BB King!” Őő, Can You Dig It-nek hívták. [énekel] “…And Doris Day! Dig it! Dig it!” Ez egy ilyen kis rövid dolog, valami átmeneti dolog. [Lennon] csak kiabál dolgokat egymás után. Azt mondom remek lenne, ha valamikor csak a nyakadba akasztanád az elektromos gitárod vagy valami és csak elkezdenél játszani, nekem meg adnál egy mikrofont és… csak úgy amit a pillanat ad, tudod… ami igazán… igazán jó móka lenne. Sok varázslat így jön létre, a pillanat hevében. Tényleg.

Innentől a stúdiótechnikára terelődik a szó:

MJ: Gondolod, hogy mindig lesznek ilyen nagy szalagok? Gondolod, hogy valaha is megszűnnek?

BB: Még pár évet adok nekik.

MJ: Igen, úgy tűnik, hogy ugyanilyen nagyok és ugyanilyen nehezek, amióta csak ebben az üzletben dolgozom. Minden más változott. És ezek a zsinórok. Sokkol, hogy ez eddig még nem változott meg.

Nos, MJ és Bottrell valóban követték, amiről itt beszélnek és ezt egy két órás jammelés követte, aminek eredménye a Give In To Me című dal lett, amely fel is került a Dangerous albumra. Sundberg a szemináriumain le is játssza a dal ezen korai, 15 perces verzióját. Sajnos azt nem áll rendelkezésünkre, de itt a végleges verzió:

Ha pedig valakit az is érdekel melyik Lennon (igazából Beatles) dalra utalt MJ:

Reklámok

Posted on október 26, 2013, in Michael Jackson and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: