Nyugodjon békében Nelson Mandela

95 éves korában elhunyt Nelson Mandela, a rasszizmus és az apartheid elleni küzdelem szimbóluma. Mandela és Michael mindig kölcsönösen tisztelték egymást és amikor Michael meghalt Mandela családja is részvétét nyilvánította. Most Michael vagyonkezelője teszi ugyanezt Mandela családja felé:

“Michael Jackson büszke volt arra, hogy barátjának nevezhette Nelson Mandelát. Ahogy több millió csodáló világszerte Michael is inspirációt merített Mandela elnök bátorságából, az emberi méltóságért folytatott küzdelméből és a béke iránti elkötelezettségéből. Dél-afrikai látogatásai során Michael gyakran találkozott Mandela elnökkel, aki Michaelt úgy jellemezte, mint “közeli családtagot”. Őszinte részvétünket nyilvánítjuk Mandela családjának, szeretett dél-afrikai népének ebben a felbecsülhetetlen veszteségben.”

John Branca és John McClain, Michael Jackson vagyonkezelői

Michael korábbi interjúkban Mandeláról:

“Hitler a dühöt építette olyan erősen, míg Mandela az ellenkezőjét tette. Egy báránnyá vált a börtönben. Nem volt benne keserűség, a mai napig nincs, pedig már nyolcvan éves és elmúlt az ifjúsága, mert olyan sokáig volt börtönben – mégis azt mondja semmit sem bánt meg.”

“Nelson Mandela nagyon aranyos, nagyon gyermeki.”

Kérdés: Szeret (Mandela) nevetni?

MJ: Szereti a gyerekeket, mert amikor elmentem meglátogatni volt velem néhány gyerek és az emberek azt mondták a gyerekeknek kint kell maradnia, de Michael Jackson bejöhet. Azt mondtam: “Biztos vagyok benne, hogy Mandela nem bánná, ha láthatná a gyerekeket. Nem megyek, ha nem jöhetnek a gyerekek.” Emlékszem, hogy a képviselői így néztek rám [szigorú és gyanakvó arckifejezést vág] és visszamentek és azt mondták: “Mindenki jöhet.” Az első, amit Mandela csinált az, hogy a gyerekekhez szaladt, felkapta őket és megölelte őket. Tudtam, hogy ilyen ember és szerette őket. Beszélgetett velük és aztán megrázta a kezem. Tudtam, hogy igazam volt.

 

Mandela_MJ

Mandela_MJ2

Reklámok

Posted on december 6, 2013, in Michael Jackson, Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink. Hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: