Michael Jackson az Oscar-díj átadáson

Most vasárnap, március 2-án kerül sor az idei Oscar-díj átadásra. Michael Jackson három alkalommal jelent meg ezen a díjátadón. Az első alkalommal, 1973-ban jelölt is volt a Ben című dal révén, amely az azonos című film főcím zenéje volt. Bár a dal végül nem nyerte el az Oscart ez egyike volt azon eseteknek, amikor a filmzene híresebbé és maradandóbbá vált, mint maga a film. Íme a film azon jelenete, amelyben felcsendül Michael dala:

Az 1973-as Oscar gálán az akkor 14 éves Michael fel is lépett a dallal:

A második alkalom 1981-ben volt, amikor Diana Ross kísérőjeként jelent meg. Abban az évben Diana adta át a legjobb női mellékszereplő díját.

A harmadik alkalom 1991, amikor is Madonnával jelent meg. Mindketten fehérben gyöngyökkel kirakva, pedig nem beszélték meg a dolgot. Michael öltöztetője és ruhakészítője, Michael Bush (akinek a könyvét itt ajánlottam) ezt mondta erről:

Michael felhívott telefonon és azt mondta: “Elmegyek az Oscarra.”
Ez szokatlan volt Michaeltől, mert nem szerepelt filmben, csak egy díjátadó volt és Michael nagyon félénk volt, nem szerette az ilyen nyilvános megjelenéseket.
Azt mondta: “És Madonnával megyek.”
Én meg: “Ó, oké.” Ő pedig: “Tudd meg mi lesz rajta!”
Én meg: “Michael, egyetlen nő sem fogja nekem vagy bárkinek elárulni, hogy mit fog viselni a vörös szőnyegen. Az meglepetés.”
“De meg kell tudnod! Tudnunk kell!”
Úgyhogy szereztünk egy kis infót arról, hogy Bob Mackie fogja készíteni Madonna ruháját és hogy fehéret és gyöngyöket fog viselni.”
Úgyhogy Michael azt mondta: “Ó, felül kell múlnunk.”

Tény, hogy az eredmény az lett, hogy királyi párként festettek, s a gála kétségtelenül legfeltűnőbb és legemlékezetesebb párja voltak, ahogy az illett a pop királyához és királynőjéhez. A szervezők meg is kérték őket arra, hogy ne a főbejáraton menjenek be, hanem a hátsón, mivel attól tartottak, hogy elvonnák az újságírók és a fotósok figyelmét a díjazottakról. A fáma szerint még az after party-n is ők voltak a középpontban: a színész Jimmy Stewart például egy székre is felállt, hogy egy pillantást vethessen rájuk. Ugyanakkor az after party azt is megmutatta, hogy Michael és Madonna közös fellépése csak a nagyközönségnek szólt. Amikor a kamerák már nem voltak jelen, akkor Madonna Warren Beatty Michael pedig Diana Ross asztalához ült le. A lentebb látható fotó, amin Diana Michael ölében ül, ezen az after party-n készült.

Madonna MJ 1991

Madonna MJ 1991 2Madonna MJ 1991 3

.

.

..

.

..

.

.

..

mjgif198

.

.

Whoopi Goldberg, Diana Ross és Michael az 1991-es Oscar after party-ján

Whoopi Goldberg, Diana Ross és Michael az 1991-es Oscar after party-ján

Reklámok

Posted on március 1, 2014, in Michael Jackson and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: