Szeptemberben jelenik meg Susan Fast Dangerous könyve

Korábban már írtam arról, hogy Susan Fast professzor könyvet ír Michael Jackson Dangerous című albumáról. Nos, bejelentették, hogy a könyv idén szeptemberben jelenik meg. Joseph Vogel már kapott is egy előzetes példányt, amiről ezt a tweetet írta:

2qid7ns

A könyvet előzetesen már meg lehet rendelni az Amazonon is: http://www.amazon.com/gp/product/1623566312/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=1623566312&linkCode=as2&tag=mjfan-20

Az ismertető:

“A Dangerous Michael Jackson nagykorúvá válásának albuma. Igaz, ez talán bátor kijelentésnek tűnik miután sokan úgy gondolják a legjobb munkái már mögötte voltak amikor ez a lemez készült. Ez az album Jacksont egy küszöbön mutatja, a felnőttkorén – politikai kérdésekkel, szexuálisan töltötten -, s mégis képtelen volt erről meggyőzni egy szkeptikus közönséget, amelyet erre az időre már teljesen indoktrinált egy rosszindulatú média. Noha a lemez jól fogyott, csak kevesen értették meg vagy voltak hajlandók elfogadni Jackson víziójának mélységét és szélességét; és aztán mielőtt teljesen megragadhatták volna, elhomályosította azt a popzene megváltozó képe és egy személyes botrány – utóbbi talán köthető magabiztos, új politikájához is. Ez a könyv megpróbál keresztülhatolni a Jacksonról szóló domináns narratívák lármáján és úgy megközelíteni azt az érett, árnyalt állásfoglalást teljes komplexitásában, amit a Dangerous-ön kínált. Ebben az olvasatban koncepció albumként kezeli a szerző, olyanként, amely a posztmodern szorongás, szerelem, nemi vágy, csábítás, megcsalatás, elítélés egy meggyőző narratív ívét nyújtja és mindenekelőtt a faji politikáét olyan módokon, amelyeket azelőtt nem láthattunk még a zenében. Ez a lemez egy olyan Michael Jacksont kínált, amely zavarba ejtette azt a világot, amely gyerekként és gyermekiként fogadta el őt – és így biztonságosként. Ez a Michael Jackson valóban veszélyes volt.”

Susan Fast professzor az Angol és kulturális tanulmányok karán a McMaster Egyetemen, Kanadában, ahol a pop zenéről és pop kultúráról tanít és ír. Ő a szerzője az In the Houses of the Holy: Led Zeppelin and the Power of Rock Music című könyvnek és társszerzője a Music, Politics and Violence című könyvnek.

Posted on április 7, 2014, in Michael Jackson and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 2 hozzászólás.

  1. Itt is meg lehet rendelni a könyvet, és nincs szállítási költség:
    http://www.bookdepository.com/Michael-Jacksons-Dangerous-Susan-Fast/9781623566319

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: