Robmix újra Michael Jackson dalszerzői képességeiről

Korábban már írtam arról, hogy Michael Jackson sem kottát olvasni, sem kottát írni, sem igazán jól hangszeren játszani nem tudott. De ez nem akadályozta meg abban, hogy akár egészen bonyolult szerkezetű dalokat is megalkosson a fejében. Majd ami a fejében volt azt elénekelte és elbeatboxolta (szájdobolás) a zenészeknek. Ez a képessége rendre lenyűgözte kollégáit. Egy újabb idézet Robert Hoffmantól (Robmix), aki a HIStory című albumon dolgozott együtt Michaellel technikusként (illetve az idézet maga nem új, de ezt korábban még nem fordítottam le):

“Michael valóban kitalál hihetetlen gitár részeket, akárcsak dobot, vonósokat, zongorát és bármit, amire szükség van. Elénekli egy dal minden hangjegyét és ütemét az aktuális programozójának vagy a stúdiózenészeknek. Néhány esetben több rétegben felénekli a beatboxát és a vokális melódiákat, aztán lépésről lépésre felépíti a dalt, kiválasztva a megfelelő hangzásokat amelyekkel felváltja a hangját. Tényleg hihetetlen!!!!! Egy alkalommal MJ minden akkord minden hangját felénekelte egy stúdió gitárosnak. Őrület. Egy fúvós felvételen Jerry Hey-jel MJ felénekelte egy 4 részes fúvós szekció minden hangjegyét sorról sorra. És Steve Porcaro egyszer elmesélt nekem egy sztorit, amikor MJ felénekelte egy nagyzenekari hangszerelés minden hangjegyét a hangszerelőnek miközben a hegedűművészek a szobában vártak. És az időzítése, a groove-ja egyszerűen nem volt e világi.”

Forrás: http://lacienegasmiled.tumblr.com/post/22258557026/michael-actually-does-come-up-with-incredible

Ebben a témában további ajánlott bejegyzések:

Felkapta a média és a közösségi média a Beat It demóját

Rob Hoffman (Robmix) emlékei Michael Jacksonról

A Michael Jackson 1993-as mexikói kihallgatásáról szóló videók bizonyítják, hogy dalszerzői képessége / zenei IQ-ja nem volt mindennapi

Reklámok

Posted on április 18, 2014, in Michael Jackson and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: