A Sony cáfolja, hogy el akarja adni a részét a Sony/ATV katalógusban

Amint arról itt beszámoltam, a Sony hackelési ügyében napvilágra került két olyan e-mail is, amely felveti annak lehetőségét, hogy a cég eladná részesedését a Sony/ATV katalógusban. Az egyik e-mailben Kenichro Yoshida pénzügyi igazgató aggodalmát fejezi ki a zenei kiadással foglalkozó részleg jövőbeni kilátásait illetően. Ezeket az aggodalmakat egyrészt a zenei piac gyors átalakulása, eltolódása a streamelés felé táplálja, másrészt pedig a Sony/ATV katalógus “komplex tulajdonosi és irányítási struktúrája”.

Egy másik e-mail, amelyet legalább fél tucat Sony vezetőnek kiküldtek tartalmazott egy listát, amely említi a Sony/ATV fontolóra vett eladását. Egy e-mailben Steve Kober, a cég amerikai pénzügyi igazgatója azt írja: “Nagyon meglep minket, hogy a csatolt lista tartalmazza a kommentárt a Sony/ATV eladásáról. Amint azt ön is jól tudja ez egy szupertitkos projekt, amelyet én kezelek Michaellel és Nicole-lal.” Itt Michael Lyntonról, a Sony Entertainment vezérigazgatójáról és a Sony Corp. of America elnökéről, Nicole Seligmanról van szó.

Most azonban Lynton egy január 8-i interjúban cáfolta, hogy a Sony el kívánja adni részesedését a katalógusban.

A Bloomberg szerint a zenei kiadásból származó díjak a Sony zenei bevételeinek 14 százalékát adják. A Sony/ATV katalógus a világ legnagyobb zenei kiadója, több, mint kétmillió dal kiadói jogával. A katalógusnak 50-50 százalékos tulajdonosa a Sony és Michael Jackson vagyonkezelője, de az EMI katalógusát 2012-ben felvásárló konzorcium ennél bonyolultabb tulajdonosi szerkezetű: a Sony-n és Jackson vagyonkezelőjén kívül benne van a Blackstone csoport, az Abu Dhabi kormány által tulajdonolt Mubadala cég, valamint a szórakoztatóipari mogul, David Geffen is. Részletek a Sony/ATV katalógus létrejöttéről itt.

Forrás: http://www.bloomberg.com/news/2015-01-10/sony-has-no-plans-to-sell-music-publishing-business-lynton-says.html

Posted on január 12, 2015, in Michael Jackson and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: