John Branca megerősítette, hogy Michael Jackson hagyatékkezelője átvenné a Sony/ATV katalógus irányítását

Beszámoltam róla, hogy tárgyalások kezdődtek a Sony/ATV katalógus eladásáról a Sony és Michael Jackson hagyatékkezelője között. A legújabb fejlemények:

A Billboard magazin egy tegnapi cikkében azt állította, hogy az egyik oka annak, hogy a Sony el akarja adni a katalógusban a részét, hogy 2016. márciusában lejár a Sony/ATV Publishing mostani vezérigazgatójának, Martin Bandiernek a mandátuma és jelenleg nem megoldott a 74 éves, tapasztalt üzletember utódlása.

A cikk azt is állította, hogy Michael Jackson hagyatékkezelőjének az egyik végrehajtója, John Branca nagyon át akarja venni az irányítást a katalógus felett, valamint Bandier állására is pályázik. A cikk szerint Branca kapcsolata megromlott Bandierrel, mivel Bandier elnyomta a Michael Jackson hagyatékkezelő hangját a Sony/ATV üzleti tárgyalások során.

Egy a Hits Daily Double-nek írott e-mailjében aztán Branca megerősítette azt, hogy a Michael Jackson hagyatékkezelő törekszik arra, hogy átvegye a Sony/ATV katalógus feletti irányítást, azonban azt cáfolta, hogy rossz lenne a kapcsolata Bandier-vel és a pozíciójára pályázik.

“Én nem beszéltem velük (a Billboarddal),” –  idézi Branca e-mailjét a Hits Daily Double – “de Marty már 30 éve kedves barátom és teljes mértékben támogatom őt. A sztori szerint át akarjuk venni a vállalatot – ez igaz, de az nem, hogy én Marty állását akarom.”

Ezt tehát vehetjük annak megerősítésének, hogy a Michael Jackson hagyatékkezelő megvásárolná a Sony eladásra kerülő 50%-os részesedését. Erre egyedül valószínűleg nem lesz képes, hiszen a katalógus teljes értékét 2 milliárd dollárra becsülik, ám ha sikerül Brancának összehoznia rá egy konzorciumot más befektetőkkel, akkor többségi tulajdonossá válhat az eddig 50%-ot birtokoló Michael Jackson hagyatékkezelő a világ legnagyobb, legtöbb dalt tartalmazó zenei kiadójában.

Reklámok

Posted on október 16, 2015, in Michael Jackson and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 1 hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: