Ismét Michael Jackson az év legnagyobb bevételét produkáló híressége

Van élet a halál után. Legalábbis ami a legikonikusabb sztárok és hírességek keresőképességét illeti. A Forbes magazin minden évben elkészíti a legjobban kereső hírességek listáját – s külön a legjobban kereső halott hírességekét is. Ez már csak amiatt is indokolt, mert egyes hírességek még holtukban is nagyobb bevételt generálnak, mint élő társaik. Így van ez idén is, amikor is a legjobban kereső halott hírességek listáját Michael Jackson vezeti 140 millió dolláros bevétellel, míg az élő hírességek hasonló listájának az élén Beyoncé áll 115 millió dolláros bevétellel.

Michael egyébként 2009-ben bekövetkezett halála óta csak egyszer, 2012-ben, vesztette el a vezető helyet a nem élő hírességek ezen listáján, akkor éppen jó barátja Elizabeth Taylor abban az előző évben (2011-ben) bekövetkező halála miatt, aki így ideiglenesen átvette a vezető helyet. Taylor továbbra is jól teljesít, 25 millió dolláros bevétellel idén negyedik lett.

A második helyet Elvis Presley foglalja el 55 millió dollárral, míg a harmadik helyet a rajzfilm készítő Charles Schulz 40 millió dollárral.

Íme a teljes lista:

1. Michael Jackson (zenész, szórakoztatóművész) 140 millió dollár
2. Elvis Presley (zenész, szórakoztatóművész) 55 millió dollár
3. Charles Schulz (rajzfilm készítő) 40 millió dollár
4. Elizabeth Taylor (színésznő) 25 millió dollár
5. Bob Marley (zenész, szórakoztatóművész) 20 millió dollár
6. Marilyn Monroe (színésznő) 17 millió dollár
7. John Lennon (zenész, szórakoztatóművész) 12 millió dollár
8. Albert Einstein (fizikus) 11 millió dollár
9. Theodor Geisel (író, költő, képregény készítő) 9 millió dollár
=9. Bruce Lee (harcművész, színész) 9 millió dollár
=9. Steve McQueen (színész) 9 millió dollár
=9. Bettie Page (fotómodell) 9 millió dollár
13. James Dean (színész) 7 millió dollár

Forrás: http://www.forbes.com/sites/dorothypomerantz/2014/10/15/michael-jackson-tops-forbes-list-of-top-earning-dead-celebrities/

Posted on október 16, 2014, in Michael Jackson and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 hozzászólás.

Hozzászólás